
Ingredients:
500grs patata
600grs bacallà dessalat
100grs de mantega
100grs de farina
4 ous
1 all picat
cullerada sopera de julivert picat
200 ml d'aigua de la cocció de la patata
El.laboració:
1. Tallar les patates a llesques i posar-les a coure amb aigua.Un cop cuites afegir el bacallà i escaldar-lo un minut.
2. Escórrer tot i guardar l'aigua (200ml) on posarem la mantega a fondre.
3. Quan la mantega es fosa posem la farina i i ho remenem fins que la farina queda cuita.
4. Deixar refredar una mica i afegir els ous de dos en dos remenant fins que queda homogeni.
5. Quan aquesta massa està feta, afegir el bacallà i la patata que prèviament hem xafat amb forquilla o morter ajuntant amb l'all i el julivert.Provem i si cal afegim sal.
Com els fregim:
1 .Posem una casola mig plena d'oli al foc.
2. Agafem dues culleres soperes i les untem d'oli.
3. Quan l'oli es calent , fregim la massa que hem fet i a la que hem donat forma de boletes amb les culleres.
4. Deixem coure els bunyols fins que queden rossos.
5. Traiem els bunyols i els posem en una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Recepta apresa al curs de cuina del Bacallà de Manel Molera.
Mai els he fet, però em sembla que aquest cap de setmana em poso amb ells, a més m'encanten.
ResponEliminaGràcies per compartir
De res, és una recepta senzilla i surten molt bé!
ResponEliminaVaja Minnie,veig que ara en vacances tens temps de passar per la Sirena i tot...rico,rico!
ResponEliminaSaluditos.
Boni al tantu amb el que dius que segur que tu no els sabries fer tan bons com jo!!;P
ResponEliminaAquest bunyols s'estan resclumint,bé els pots tornar a congelar com molt bé diu en Boni jejeje
ResponElimina"El Mourinho Català" (abans Strauss Khan Català)