dilluns, 4 de maig del 2009

Un viatge al passat


Esplugues és una masia construïda sota una bauma que data de l’època troglodítica. L’edifici consta de planta baixa i dues plantes més. Va ser habitada fins a finals de l’any 2002
Completa el conjunt el cobert i el pont romànic del s. XI.
Actualment, acull el radial de l’ecomuseu del Moianès a Castellcir, l’àmbit temàtic del qual se centra en l’aprofitament que n’ha fet l’home de tots els recursos naturals del bosc, com la fusta, el carbó, les plantes medicinals; i com es vivia en una casa de pagès del Moianès fins fa poc: l’autosuficiència de la casa, les seves dependències...
La masia d’Esplugues està situada a l’extrem sudoest del terme municipal de Castellcir. S’hi accedeix des de la carretera BV-1310 en el pk 3.8, prenent un camí de terra a l’esquerra. Es baixa pel camí, travessant boscos de pi roig i rouredes, fins arribar a la riera de Fontscalents (1,9 km), i a l’altra banda de la riera hi trobem la masia d’Esplugues. És molt recomanable deixar el cotxe a l’aparcament de la Quintana i fer el camí a peu (30 minuts).

3 comentaris:

  1. Quin lloc més 'maco', em fas venir ganes d'anar-hi. M'ho apunto, és un bon lloc per fer una sortida i de pas aprendre'n un munt de coses!

    ResponElimina
  2. Has fet aquesta caminada? Me l'apunto! Sembla interessant!

    ResponElimina
  3. No, la veritat és que per ser la primera vegada hi vam anar en cotxe, a la propera, que suposo que serà aviat, hi anirem a peu.Ja t'explicaré.

    ResponElimina