dilluns, 12 d’abril de 2010

Risotto amb ceps



INGREDIENTS (per a 4 persones)

Oli d'oliva 0.4
240 grs de ceps
50 grs de ceps en remull
100 grs d'escalunyes (jo no sabia que era un tipus de ceba!)
340 grs d'arròs "Carnaroli"
2 vasets de vi blanc sec (un és per la cuinera,com diu el meu profe!)
1.7 ml de brou de pollastre
sal i pebre
10 grs ceps secs en pols
30 g salsa de soja
140 grs crema de llet
50 grs de parmesà de ratllat

EL.LABORACIÓ

-En una paella al foc esclarar l'oli i saltejar els ceps tallats a llesques.

-Afegiu l'escalunya tallada ben petita o els ceps en remull.

-Quan estigui tot saltat, hi poseu l'arròs.El deixeu que es sofregeixi un minut perquè s'adhereixi l'oli.

-Afegiu el vas de vi blanc i el deixeu reduir.

-Mulleu-ho amb el brou, que estarà bullint.

-Quan estigui bullint i afegiu la pols de cep i ho remeneu.

-El temps de cocció d'aquest arròs és de 20 minuts.

-Passats aquest minuts afegir la soja i la crema de llet.

-Remenar i si l'arròs queda sec afegir una mica de brou.

-Per acabar,afegir el parmesà i si cal corregir de sal.(jo finalment ni en vaig posar i va quedar de fàbula ;P)

Que vagi de gust!!!!

PD:Recepta del curs de cuina de Manel Molera.També la podreu trobar a la seva webb (laforquilla.cat)

4 comentaris:

  1. Saps? La paraula clau que m'ha sortit, es "cepocep"! Ja es casualitat eh?

    ResponElimina
  2. Bé Agnès la veritat és que va sortir bastant bo!Això de la paraula clau no ho entès gaire, posant cepocep et va sortir el meu blog???;P

    ResponElimina
  3. Nooo! Saps que per fer-te comentaris, abans de publicar, has d'escriure una paraula que surt amb lletres irregulars, és la paraula clau, sovint son lletres a l'atzar i a vegades surten paraules que sembla que tinguin significat. Com que parlaves de ceps, quan al voler publicar el comentari em va sortir que havia d'escriure "cepocep", la coïncidència la vaig trobar divertida.
    ...a veure quina em surtirà ara?

    ResponElimina